If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Колеги какво мислите! Ангренажен ремък или ангренажна верига е по добре!
Колеги какво мислите! Ангренажен ремък или ангренажна верига е по добре!
Аз лично съм на мнение че веригата е по здрава от ремъка, но не мога да реша. Кой мотор е по добър на 155- цата 1.7 или 1.8 съответно бензинови и двата.
Според мен 1.8...по мощен е!
А що се отнася до верига и ремък...разликата е в здравината и обслужването...този с ремъка е вентилиран и по пъргав, но по капризен и скъп за подръжка!
Най-добрия е 2,0 с верига,след него е 1,8.На 1,7 ги няма на таблото датчика за налятане на маслото и температурата му. Мотора с ремъци е същия като на 156 от първите години и е доста по-скъп за обслужване и подръжка.
ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
1.8 е за предпочитане според мен. Иначе между ремък и верига бих избрал верига (здравина и цена за обслужване). Но пък моя мотор е със зъбни колела което е още по-здраво и на практика необслужваемо
Но нали знаете че 1.7 е без вариатор което е един голям плюс защото почти всички тракат и оскъпяват обслужването нищо че е наи слабия.за мен това е наи добрия вариант не защото съм с такъв
Но нали знаете че 1.7 е без вариатор което е един голям плюс защото почти всички тракат и оскъпяват обслужването нищо че е наи слабия.за мен това е наи добрия вариант не защото съм с такъв
ами аз да ти кажа на 1.8 и 2.0 с веригата незнам да има тракащ вариатор!!! това е присъщо на 1.6,1.8 и 2.0 16 клапановите мотори с ангренажния ремък!
Иначе и аз предпочитам веригата и 2.0 мотора, но пък имам 1.8 с верига
Даването на газ, води до пристрастяване! Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
при всички случаи веригата е много по добра и са едни от наи здравите мотори.щом е така за вариатора 2.0 остава наи стабилна.жалко че новите са само 16В ако имаше като нашите мотори в нови купета щеше да бъде супер
при всички случаи веригата е много по добра и са едни от наи здравите мотори.щом е така за вариатора 2.0 остава наи стабилна.жалко че новите са само 16В ако имаше като нашите мотори в нови купета щеше да бъде супер
е и такива има - моята е такава - новото купе с 8 клапанов мотор. Само 95-та са правени тия модификации и само с 1.8 и 1.7 моторите мисля 8 клапановите... 2.0 няма такава
Даването на газ, води до пристрастяване! Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Тя и моита е такава средата на 96-та с новото купе и да чукна на дърво за сега съм много доволен голямо куче е мотора.Мисълта ми беше нещо след 2000 година например с купето на 156 ама като наште мотори не ония техните 16в таралежи
ами аз да ти кажа на 1.8 и 2.0 с веригата незнам да има тракащ вариатор!!! това е присъщо на 1.6,1.8 и 2.0 16 клапановите мотори с ангренажния ремък!
Иначе и аз предпочитам веригата и 2.0 мотора, но пък имам 1.8 с верига
аз пък знам и ще трака завинаги защото е по скъп от новия вариатор и от колата......
Втора употреба вариатор върви 50-80лв... морги и 155ци на части има бол...Неприятно но понякога се налага
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over ((((( ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it... ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY... by RUBIG service
Още не съм чувал мотор с 8к да трака от вариатор! Докато 16в няма такава която не трака. Иначе дали е 1,8 или 2,0 мисля ,че не е болка за умиране. Определено с веригата си е по-добре........
За новия съм по-съгласен, но за малко карания НЕ, щото съм виждал такива мотори за които имам определението ,че собственика е : "Убиец на коли", и като попаднеш на такъв си викаш : - Тя тамън е разработена, Да ама Не ,щото последния и е взел здравето предварително.
Аз предпочитам с верига,по-евтино е обслужването,минусите са по малкото коне и по-малката пъргавина,но ако е добре поддържан мисля че тези неща могат да се компенсират,аз лично съм много доволен и от 1.7 и от 1.8,следващия за който се глася е 2.0,но зависи по-натам какво хубаво изпадне,дали 16в или 8в.
Alfa 155 1.7,1.8 ex
Alfa 166 2.4 3 ex
155 1.8 MY 95 sport
Comment